5+ 1 vinkkiä täydellisen kotelomekon hankintaan

posted in: Pukeutuminen, tyyli, Vartalotyypit | 0

Täydellisesti istuva kotelomekko on toimivan vaatekaapin kulmakivi. Kotelomekko on klassikkovaate, joka ei koskaan mene pois muodista. Sitä voi käyttää ympärivuoden niin arjessa kuin juhlassa. Mutta miten ihmeessä löytää se täydellisesti istuva kotelomekko? Ensin pitää tietää oma vartalotyyppi, koska se vaikuttaa mekon valintaan. Oletko epätoivoisesti sovittanut kotelomekkoa, mutta se ei koskaan istu? Tämä johtuu vain siitä, että kyseinen malli ei sovi vartalollesi. Jokaiselle vartalolle sopiva mekon helman pituus on polvipituus. Kun mekon helma päättyy polveen vartalon mittasuhteet ovat tasapainossa ja sääret näyttävät upeilta.

Klassinen villasekoitekankaasta tai puuvillakankaasta valmistettu kotelomekko on kuin tehty H-vartalolle. Tämä johtuu siitä, että mekon kaava on suora ja H-vartalo kuuluu suoriin vartalotyyppeihin. Kurvikas nainen puolestaan tarvitsee paljon elastaania, jotta kotelomekko istuu parhaiten. Mekon kaava ei ole suora vaan tulppaanimallinen.

 

Parhaat vinkit kotelomekon hankintaan:

H-vartalon vinkit

Valitse klassinen suoramalli. H-vartalossa ei ole suuria mittasuhde-eroja, joten suoran mallinen mekko istuu täydellisesti. H-vartalon ongelma on tasapaksuus ja hän usein kokee, ettei hänellä ole vyötäröä. Jos mekossa on kietaisumallisuutta tai rypytyksiä vyötäröllä luo se kurvikkuutta vartalolle. Kuvan mekko Happy.

blogiin

Y-vartalon vinkit

Y-vartalolla suuret rinnan tuottavat usein tuskaa. Valitse vartalonmyötäinen mekko, jossa on elastaania ja kapea helma. Kiinnitä huomiota kaula-aukkoon, se voi olla näyttävä, mutta ei liian suuri. Hihaton malli on paras valinta. Kuvan mekko Dots.

blogiin y

A-vartalon vinkit

Kotelomekon etsintä voi tuottaa päänsärkyä. Mutta älä masennu, asiaan on ratkaisu: elastaani! Valitse tulppaanimallinen mekko eli mekko on selkeästi kapeampi vyötärön kohdalta ja tulppaaninen mallinen lantion kohdalta. Valitse mekko, joka on koottu monesta osasta tai siinä on paljon muotolaskoksia, jotka takaavat täydellisen istuvuuden. Kuvan mekko ulkomailta.

kotelomekko blogiin

X-vartalon vinkit

Kuten A-vartalolla niin myös X-vartalolla kurvit tuovat haasteita kotelomekon valintaa. X-vartalolla rinnan ja lantion ympärys ovat lähes samat, mutta vyötärö on selkeästi kapeampi ja kurvikas. Elastaani on välttämätöntä, jotta mekko istuu täydellisesti. Valitse kotelomekko, jossa on rypytyksiä vyötäröllä, se korostaa kapeaa vyötäröä. Valitse tulppaanimallinen mekko, jossa on paljon muotolaskoksia. Kuvan mekko Francoise boutique.

Kotelomekko blogiin

O-vartalon vinkit

Vatsanseutu tuottaa usein tuskaa O-vartalolle. Koska vyötärön ympärys on suurempi kuin lantion ympärys on kotelomekon hankinta haasteellista. Älä kuitenkaan pukeudu telttaan, vaan valitse vartalonmyötäinen suoran mallinen mekko, jossa on paljon elastaania. Kietaisumallisuus luo vyötärön. Kuvan mekko Francoise boutique.

Henkilön Stylisti Sohvi Nyman kuva.

5+1 vinkkiä kaikille:

  1. panosta laatuun
  2. mieti mekon monikäyttöisyyttä
  3. polvipituus sopii kaikille
  4. elastaani tuo käyttömukavuutta jokaiselle vartalolle
  5. vartalonmyötäinen malli sopii kaikille
  6. käytä aina kotelomekon kanssa 15den kiiltäväpintaisia ihonvärisiä sukkahousuja

Hihoilla vai ilman?

Mekko ostoksilla mieti mekon käyttötarkoitusta. Jos aiot käyttää mekkoa vain kesäisin on hihaton malli paras valinta. Jos aiot käyttää mekkoa enemmän viileään vuoden aikaan valitse hihallinen malli.