Helpotusta arkeen kapselipuvustolla

posted in: Pukeutuminen, tyyli | 0

dav

Helpotusta arkeen kapselipuvustosta -vieraskynä postaus

Kuinka usein aloitat aamusi ”ei mitään päällepantavaa” -tilanteella? Kun kaikki lempivaatteet ovat pyykissä, voi yhteensopivan ja mukavan asukokonaisuuden löytäminen olla tuskaa. ”Kaappi täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa” on tunnettu humoristinen heitto, mutta järjestäessäni naisten vaatekaappeja olen saanut selville, että tilanne on tosi. Kaappi voi todellakin olla täynnä. Siellä on liian pieniä, liian suuria, muodista menneitä, vanhan tyylin mukaisia, väärään vuodenaikaan sopivia ja kaikin puolin ei-ajankohtaisia vaatteita. Istuvia, oman tyylin mukaisia ja yhteensopivia vaatteita voi todellisuudessa olla vain kourallinen. Jos juuri ne ovat pyykissä, ei ole mikään ihme, ettei kaapista löydy päällepantavaa!

Yllä kuvattu tilanne on erittäin yleinen, mutta sen ei tarvitse olla sinun arkipäivääsi. Runsaudenpulaa ja samalla vaatekriisejä voi helpottaa henkilökohtaisella kapselipuvustolla.

Kapselipuvusto on kausittain päivittyvä, kompakti puvusto. Kapselipuvusto, tutummin pelkkä kapseli, sisältää 10-40 vaatetta. Kapseli sisältää vähintään sisävaatteet, mutta siihen voidaan ottaa mukaan myös ulkovaatteet ja asusteet. Alusvaatteet, juhlavaatteet ja harrastusvaatteet jäävät kapselin ulkopuolelle. Yhtä kapselia käytetään aina noin 3 kuukautta, jonka jälkeen se päivitetään uuteen vuodenaikaan.

Toimistotyötä tekevän kapselipuvusto voi sisältää esimerkiksi kahdet housut, yhden hameen, kuusi puseroa, kolme neuletakkia ja kaksi bleiseriä, jotka kaikki sopivat yhteen ristiin. Pelkästään näistä saadaan jo 72 erilaista asukokonaisuutta! Jos mukaan otetaan vielä parit kengät ja muutama erilainen huivi, asukokonaisuuksien määrä moninkertaistuu. Saatko sinä tämänhetkisestä vaatekaapistasi koottua 72 erilaista yhdistelmää työhön?

 

Kapselipukeutumisen tärkein tehtävä on helpottaa arkipukeutumista. Kapseliin otetaan vain sillä hetkellä istuvia, vuodenajan mukaisia ja omaan tyyliin sopivia vaatteita. Vaatteiden valinnassa pyritään maksimaaliseen yhteensopivuuteen. Toimivan kapselin kanssa sinun ei tarvitse aamulla uhrata ajatustakaan vaatteiden valinnalle, vaan voit napata kaapistasi minkä tahansa alaosan ja yläosan – ne sopivat vartaloosi, toisiinsa, elämäntyyliisi ja kuluvaan vuodenaikaan. Kapselin kanssa et joudu etsimään kaapin perukoilta sopivia vaatteita väärän kokoisten ja muuten epäsopivien joukosta!

Sen lisäksi, että kapselipukeutuminen helpottaa aamujasi, se myös tuo sinua lähemmäs omaa tyyliäsi. Kun vaatekaapista otetaan käyttöön ns. Top 20, oma aito tyyli tulee väistämättä esiin. Voit huomata, millaiset vaatteet jäävät toistuvasti kapselin ulkopuolelle ja millaiset vaatteet pääsevät kapseliin mukaan. Käyttämättä jäävät vaatteet voi karsia kierrätykseen tietäen, ettei niitä tulisi kuitenkaan pidettyä.

 

Paras paikka aloittaa tutustuminen kapseleiden maailmaan on Caps Look -blogi ja siihen liittyvä Capsule wardrobe Finland -ryhmä. Millaisia sinun aamusi olisivat, jos vaatekriisit eivät olisi enää osa niitä?

———————————————————

 

Iina Lappalainen kirjoittaa kapselipukeutumisesta ja vaatekaappien järjestämisestä Caps Look -blogissa. Oman täydellisen kapselipuvustosi pääset kokoamaan Vaatekaappi haltuun kapselipuvustolla -verkkokurssilla 

Klikkaa verkkokurssille mukaan tästä.

Nyt pääset mukaan Iinan verkkokurssille alennuskoodilla Oletihana! Alennuskoodilla saat -10€ alennuksen. Verkkokurssilaiset pääsevät myös suljettuun facebook ryhmään keskustelemaan vaatteista ja kapselipukeutumisesta.