Olet Ihana! kirjan kuvauksissa

 

13313345_10153794041004037_252979359_o Viime viikolla kuvasimme Olet Ihana! tyylikirjaa. Viikko oli vauhdikas, en tiedä paljonko työtunteja tuli viikkoon, mutta tuntuvasti. Maanantaina haimme Roosan kanssa kuvausvaatteita, kenkiä ja asusteita. Farmari Audi oli jalkatiloja myöten täynnä!

Kuvasimme 3 päivän aikana 8 mallia: 5 vartalotyyppiä ja 4 värimaailmaa. Päivät alkoivat aamulla klo 7 Ihana Studiolla ja päättyivät illalla. Kuvauksissa sattui ja tapahtui, mutta onneksi ei mitään sen suurempia katastrofeja ja aikataulut pitävät jokseenkin hyvin 🙂 Toisena kuvauspäivänä huomasimme, että kassillinen kenkiä oli jäänyt pakkaamatta. No, tilanne oli nopeasti ratkaistu: Soitin Red Shoen, jossa Satu pakkasi kengät ja lähetti kassin taksilla studiolle. Myös Herttapöksyt olivat saapuneet postissa Turusta. Roosa lähti noutamaan pakettia, mutta ei saanut sitä, kun se oli nimelläni. Takaisin Sturenkadulta Kalasatamaan hakemaan mun henkkareita ja takas postiin. Pöksyt saatiin lopulta kuvauksiin. Viimeiselle kuvauspäivälle saimme aivan ihanan ja reippaan assarin Johannan. Häntä olisi kipeästi tarvittu jo ensimmmäisinä kuvauspäivinä. Meillä oli ollut mallihaku somessa. Saimme kasan mahtavia hakemuksia! Ensimmäisen viikon aikana Roosan maili meni hakemuksista tukkoon. Valinta oli vaikea. Mallimme olivat niin mahtavia ja ihania heittäytyjiä, kaikki olivat Ihania Naisia. Kuvauspäivät olivat pitkät ja rankat. Polveni ovat mustalemilla lattialla konttaamisesta ja silmäpussit kamalat, mutta se on pieni juttu siitä, että kirjamme on pian kansissa ja pitkään haaveiltu unelma toteutuu vihdoin.

13288125_10153794041009037_208145510_o 13334711_10153794042064037_1835392801_o

Tyyli kirjaa olen visoinut siitä asti kun valmistuin 2005 stylistikoulusta. Viimeisen 4 vuoden aikana kirja on ollut tiiviimmin mielessä ja viime syksynä tuli viimeinen niitti siihen, että nyt tämä on pakko tehdä. Kirjoitamme Roosan kanssa yhdessä TreLooks blogia ja teemme muutenkin töitä yhdessä, joten pyysin Roosan mukaan kirjaprojektiin. Roosa ei miettinyt edes sekuntia, kun vastasi jo myöntävästi. Roosa on opettanut minulle, että kierrätys ja ekologisuus ei tarkoita rumaa ja hippiä. Ja kirjassamme avaamme tätäkin aihetta lisää.

Meillä ei ole missään vaiheessa sovittu Roosan kanssa niin sanottuja työnjakoja tai rooleja, mutta tiesimme välittömästi mikä on työnjako ja miten toimimme kuvauksissa.

Tämä projekti oli mielestäni myös mahtava näyttö siitä kuinka yksinyrittäjät voivat tehdä tiiminä töitä.

Kirjaa ei olisi voinut kuvata ketkään muut, kuin Ihana Nainen Elämyksen äidit Niina Stolt ja Mirkku Merimaa. He esiintyvät myös kirjan malleina.

Viime viikko opetti paljon. Erityisesti huomasin kuinka tärkeää tiimityöskentely on ja se, että tiimin pitää olla toimiva, jotta yhteistyö sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjan kuvauksia odotin kuin kuuta nousevaa ja nyt en voi uskoa, että ne ovat ohi. Tällä viikolla kuvaamme vielä viimeisiä tuotekuvia. Kirjan kansikuva sai välittömästi kustantajan hyväksynnän ja huokaisimme helpotuksesta. (Pelkäsimme, että se ei kelpaa tai ole myyvä kustajan mielestä, vaikka se oli mielestämme täydellinen) Kesäkuun puristamme kirjan viimeiset tekstit. 1.7 kirja lähtee taittoon ja siitä painoon. Pääsemme painotaloon seuraamaan kirjan painoa vaihe vaiheelta. Luulen, että siinä kohtaa tämä kaikki vasta konkretisoituu, kun saamme ensimmäiset kappaleet käsiimme.

Kirjaprojekti on ollut opettavainen, raskas, mutta ehdottomasti antoisa

Puoleen vuoteen on mahtunut iloa, naurua, onnistumisia, itsensä ylittämistä, väsymystä, kyyneleitä, liikaa itsekriittisyyttä, stressiä, halauksia ja tsemppejä. Tässä kirjaprojektin ohessa on hoidettu myös normaalityöt: asiakkaiden stailaukset, shoppailureissut, tyylikoulut sekä meikkikeikat, lisäksi avasin kuukausi sitten uuden liikkeen Royal Wellness Span, niin ja olenhan myös eskarilaisen äiti. Roosan yritys puolestaan kansainvälistyi; Ruotsiin lähti iso tilaus juuri ennen kuvauksia ja sitä myötä jälleenmyyjien määrä on jo yli 30!

En olisi pystynyt tähän yksin

Haluan kiittää rakasta ystävääni Roosaa, huikeita valokuvaajia Niinaa ja Mirkkua, taitavaa meikkitaiteilijaa Ninaa sekä uskomattomia kampaajia Johannaa ja Kaisaa, reipasta assariamme Johannaa ja tietysti mielettömän huikeita mallejamme; Reettaa, Marjaanaa, Katia, Niinaa, Mirkkua, Lindaa, Teijaa ja Marjoa. Te kaikki teitte unelmasta totta <3

13292754_10153794040999037_2010545263_n

 

Kiitos vielä yhteistyökumppanit: Red Shoe, Francoise Boutique, Remake Ekodesing, Boutique Dianera, Funky Lady, Arttu Åfelt, Pinkkiheidi, Uhana Design, Mukava, Pure Waste ja Face Helsinki.

Olet Ihana! Tyylikirja kaupoissa valtakunnallisesti syksyllä 2016. Kustantaja Readme.

Kirjasta:

Olet Ihana! tyylikirja on tarkoitettu kaikille ihanille naisille. Tyylikäs pukeutuminen ei ikää tai kokoa katso. Jokaisella on oikeus upeaan ulkonäköön. Vaikka hyväolo tulee sisältäpäin olemme sitä mieltä, että se tulee myös ulkoa sisällepäin oikeanlaisista vaatteista ja väreistä. Korostamalla kurvejasi tuot esille parhaat puolesi ja opit nauttimaan vartalostasi itsevarmana säteillen. Voit käyttää loppuelämäsi vatsamakkaroiden murehtimiseen ja sitku ja mutku elämään. Elämä on tässä ja nyt, joten lopeta se murehtiminen ja ala pukeutumaan niin kuin olet haaveillut ja nauttimaan elämästä! Kirjalla haluamme pukeutumisvinkkien lisäksi kohottaa naisten itsetuntoa ja opettaa naisia nauttimaan kurveistaan ja unohtamaan iänikuiset laihdutuskuurit ja vatsamakkaroiden murehtimiset. Onko onnellisuus todella kiinni vaa’an lukemasta tai tietystä vaatekoosta? Mielestämme ei ole. Elämässä on paljon muutakin mukavampaa kuin vaa’an tuijottaminen ja ainaisella dieetillä kituuttaminen. 

Rakastamme kauniita vaatteita, pukeutumista ja tietysti kurvejamme, joten haluamme levittää pukeutumisen hyvää oloa muillekin.

Kirja on suunnattu kaikille ihanille naisille iästä tai koosta riippumatta. Tykkää kirjasta Facebookissa tästä.

Kirjan voi nyt tilata tästä.

 


Ps. Olet Ihana!

Leave a Reply